Képzés formája | ![]() |
Képesítés típusa / végzettség | tanúsítvány |
Képzést biztosító intézmény | ![]() |
Képzés bemutatása | Engedélyszám: E-2020/000099 Az élelmezésvezető megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Stb. A képzés szakmai témakörei:
A tanfolyam sikeres elvégzése után a szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény TANÚSÍTVÁNY-t állít ki, melynek birtokában a résztvevő az állam által meghatározott vizsgaközpontban vizsgát tehet. |
Jelentkezés feltétele | Érettségi végzettség és 510132306 Szakács szaktechnikus, vagy 510132302 Cukrász szaktechnikus, vagy 510132308 Vendégtéri szaktechnikus, vagy 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus, vagy 52 7822 02 Vendéglátó technikus, vagy 54 811 01 Vendéglátás-szervező, vagy 52 811 01 Vendéglős, vagy 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős, vagy 54 811 01 Vendéglátásszervező |