Borász tanfolyam/ hétköznapi csoport

Szakmai információk
Képzés formája Csoportos csoportos
Képesítés típusa / végzettség szakmai bizonyítvány
Képzést biztosító intézmény MESTO Csoport Kft.
Képzés bemutatása

OKJ 31 541 02

Engedélyszám: E/002008/2019/A013

A tanfolyam célja: olyan szakemberek képzése, akik ismerik a borászati termékek előállításának teljes vertikumát a must kezelésétől egészen a palackozott borig. Tisztában vannak a borászati gazdálkodás, valamint a borturizmus és borértékesítés alapjaival, továbbá az adminisztráció szabályaival. Minden ismeretüket kamatoztatni tudják egy családi „kis” vállalkozásban és nagyüzemi körülmények között egyaránt.

Főbb témakörök:

Elmélet:

  • A szőlő eredete, morfológiája, élettana
  • Kékszőlő feldolgozás, vörösbor készítése héjon erjesztéssel
  • A bor kémiai összetétele
  • Újborok kezelése
  • Borok tisztító eljárásai
  • A bor harmóniájának kialakítása.
  • Bortörvény, hatósági előírások
  • A borok érésének szabályozása
  • A borok stabilizálása
  • A borászat mikrobiológiája, pincehigiénia megteremtése
  • Borhibák, borbetegségek, azok megelőzése, kikezelése
  • Tokaji borkülönlegességek
  • Szénsavas borok
  • Likőrborok, szőlő- és boralapú ízesített italok
  • A bor palackozása, bortörvény, borászati jogszabályok
  • A bor érzékszervi vizsgálata, bor és gasztronómi stb.
 

A tanfolyam a gyakorlati képzést is tartalmazza!

Gyakorlat:

  • Szőlőfeldolgozás, mustkezelés
  • Erjesztés művelete
  • Irányított erjesztés
  • Cukortartalom emelés
  • Borturizmus
  • Üzemi laboratóriumi gyakorlat
  • Cukortartalom meghatározás
  • Kénessav tartalom mérése
  • Egyszerű pincemunkák
  • Pinceműveletek
  • Borkóstolás, borbírálat előírásai módszerei
  • A bor felszolgálásának technikája
  • Alkoholtartalom meghatározás
  • Veszélyes anyagok kezelése, megsemmisítése
  • Szőlőfeltárás, mustnyerés gépei
  • A folyadékszállítás gépei, berendezései
  • Szűrőberendezések
  • Hőkezelő berendezések
  • Szaturálók, szénsavas italok géprendszerei
  • Italok palackozásának géprendszerek stb.

 

Jelentkezés feltétele alapfokú iskolai végzettség (8 osztály), egészségügyi alkalmasság
Helyszín és időzítés
Képzés indulása 2020. november. 05
Jelentkezési határidő 2020. november 5
Képzési napok és időpontok kedd-csütörtök
Képzés időtartama 5 hónap
Képzés helyszíne 1143, Budapest 14. ker., Angol u. 36.
Árral és fizetéssel kapcsolatos infók
Képzési díj 170 000 Ft
Díj tartalma Az ár az elméleti és a gyakorlati oktatás díját, valamint a jegyzetköltséget tartalmazza. EGYÖSSZEGŰ befizetés esetén: 170.000 Ft. Részletfizetéssel: 1x60.000 + 4x30.000 Ft. További költség: vizsgadíj (75.000 Ft).
Kedvezmények
  • Kismamáknak, Pályakezdőknek, Munkanélkülieknek ( 10000 Ft )
  • OKJ-s bizonyítvánnyal rendelkezőknek ( 10000 Ft )
  • Több személy egyszerre történő jelentkezése esetén ( 10000 Ft )
A KEDVEZMÉNYEK NEM ÖSSZEVONHATÓAK!
Fizetési mód postai csekk, banki átutalás, bankkártya
Részletfizetés 1 x 60.000 + 4 x 30.000 Ft (180.000 Ft) + 75.000 Ft vizsgadíj.
Egyéb információk
Címkék Budapest, borász

A profil menü megtekintéséhez kérjük lépj be vagy regisztrálj!


To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kapcsolódó galériák

Borász tanfolyam/ hétköznapi csoport

További borász képzés ajánlatok

separator

Kérdésed van a képzéssel, tanfolyammal kapcsolatban?
Küldd el nekünk, és mi megválaszoljuk!