Borász tanfolyam

Szakmai információk
Képzés formája Csoportos csoportos
Képesítés típusa / végzettség szakmai bizonyítvány
Képzést biztosító intézmény MESTO Csoport Kft.
Képzés bemutatása

OKJ 31 541 02

Engedélyszám: E/002008/2019/A013

A tanfolyam célja: olyan szakemberek képzése, akik ismerik a borászati termékek előállításának teljes vertikumát a must kezelésétől egészen a palackozott borig. Tisztában vannak a borászati gazdálkodás, valamint a borturizmus és borértékesítés alapjaival, továbbá az adminisztráció szabályaival. Minden ismeretüket kamatoztatni tudják egy családi „kis” vállalkozásban és nagyüzemi körülmények között egyaránt.

Főbb témakörök:

Elmélet:

  • A szőlő eredete, morfológiája, élettana
  • Kékszőlő feldolgozás, vörösbor készítése héjon erjesztéssel
  • A bor kémiai összetétele
  • Újborok kezelése
  • Borok tisztító eljárásai
  • A bor harmóniájának kialakítása.
  • Bortörvény, hatósági előírások
  • A borok érésének szabályozása
  • A borok stabilizálása
  • A borászat mikrobiológiája, pincehigiénia megteremtése
  • Borhibák, borbetegségek, azok megelőzése, kikezelése
  • Tokaji borkülönlegességek
  • Szénsavas borok
  • Likőrborok, szőlő- és boralapú ízesített italok
  • A bor palackozása, bortörvény, borászati jogszabályok
  • A bor érzékszervi vizsgálata, bor és gasztronómi stb.
 

A tanfolyam a gyakorlati képzést is tartalmazza!

Gyakorlat:

  • Szőlőfeldolgozás, mustkezelés
  • Erjesztés művelete
  • Irányított erjesztés
  • Cukortartalom emelés
  • Borturizmus
  • Üzemi laboratóriumi gyakorlat
  • Cukortartalom meghatározás
  • Kénessav tartalom mérése
  • Egyszerű pincemunkák
  • Pinceműveletek
  • Borkóstolás, borbírálat előírásai módszerei
  • A bor felszolgálásának technikája
  • Alkoholtartalom meghatározás
  • Veszélyes anyagok kezelése, megsemmisítése
  • Szőlőfeltárás, mustnyerés gépei
  • A folyadékszállítás gépei, berendezései
  • Szűrőberendezések
  • Hőkezelő berendezések
  • Szaturálók, szénsavas italok géprendszerei
  • Italok palackozásának géprendszerek stb.

 

Jelentkezés feltétele alapfokú iskolai végzettség (8 osztály), egészségügyi alkalmasság
Helyszín és időzítés
Képzés indulása 2020. október. 31
Jelentkezési határidő 2020. október 31
Képzési napok és időpontok szombat
Képzés időtartama 5 hónap
Képzés helyszíne 9431, Fertőd,
Árral és fizetéssel kapcsolatos infók
Képzési díj 170 000 Ft
Díj tartalma Az ár az elméleti és a gyakorlati oktatás díját, valamint a jegyzetköltséget tartalmazza. EGYÖSSZEGŰ befizetés esetén: 170.000 Ft. Részletfizetéssel: 1x60.000 + 4x30.000 Ft. További költség: vizsgadíj (75.000 Ft).
Kedvezmények
  • Kismamáknak, Pályakezdőknek, Munkanélkülieknek ( 10000 Ft )
  • OKJ-s bizonyítvánnyal rendelkezőknek ( 10000 Ft )
  • Több személy egyszerre történő jelentkezése esetén ( 10000 Ft )
A KEDVEZMÉNYEK NEM ÖSSZEVONHATÓAK!
Fizetési mód postai csekk, banki átutalás, bankkártya
Részletfizetés 1 x 60.000 + 4 x 30.000 Ft (180.000 Ft) + 75.000 Ft vizsgadíj.
Egyéb információk
Címkék borász, Fertőd

A profil menü megtekintéséhez kérjük lépj be vagy regisztrálj!


To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kapcsolódó galériák

Borász tanfolyam

További borász képzés ajánlatok

separator

Kérdésed van a képzéssel, tanfolyammal kapcsolatban?
Küldd el nekünk, és mi megválaszoljuk!