Képzés formája | csoportos |
Képesítés típusa / végzettség | tanúsítvány |
Képzést biztosító intézmény | OKTÁV Továbbképző Központ Zrt. |
Képzés bemutatása | Engedélyszám: E-2020/000099
A tanfolyam célja, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak különféle alapanyagokból húskészítmények előállítására. A résztvevők elsajátítják a húskészítmény gyártás során az előkészítő, mérési, aprítási műveleteket, a gépek működtetését, megismerik a technológiai műveleteknek a termék minőségére gyakorolt hatását. Szakszerűen és biztonságosan üzemeltetik az egyszerűbb húskészítmény-gyártó gépeket és berendezéseket. Megismerik a technológiai műveletek szakszerű elvégzésének a hús minőségére gyakorolt hatását. Elhelyezkedés: húsipari termékeket gyártó vállalkozásoknál.
A képzés szakmai témakörei:
Gyakorlat: 136 óra, egyéni ütemezésben, húskészítmény gyártó vállalkozásnál
A tanfolyam sikeres elvégzése után a szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény TANÚSÍTVÁNY-t állít ki, melynek birtokában a résztvevő az állam által meghatározott vizsgaközpontban vizsgát tehet. |
Jelentkezés feltétele | Alapfokú iskolai végzettség (8 általános), egészségügyi alkalmasság |