Középfeszültségű kábelszerelő képzés

Szakmai információk
Képzés formája Csoportos csoportos
Képesítés típusa / végzettség tanúsítvány
Képzést biztosító intézmény DEKRA Akademie Kft.
Képzés bemutatása

Engedélyszám: E/2020/000023

A képzés célja, hogy a résztvevő megtanuljon a vonatkozó szabványok, előírások, papír alapú és digitális dokumentációk alapján:

  • középfeszültségű kábelhálózatokat javítani, karbantartani,
  • új létesítésű középfeszültségű kábelhálózatokat szerelni,
  • kivitelezési dokumentációk és a vonatkozó szabvány előírások, valamint villamos célműszerek és kábellövő eszközök segítségével középfeszültségű kábeleket azonosítani.

A középfeszültségű kábelszerelő képzés elvégzés után a résztvevő képessé válik a kábelek meghibásodásait felismerni, ismereteket szerez a középfeszültségű kábelhibákat behatárolni képes korszerű műszerekről, eszközökről és módszerekről. Képes lesz a kábeleket szakszerűen megbontani és azokat zsugor és feltolható technológiák alkalmazásával egyenes és vegyes összekötő, valamint végelzáró szerelvény beépítésével villamos és mechanikai szempontból az eredetivel megegyező minőségben helyre állítani, és a középfeszültségű szerelvényt papír alapú szerelési bizonylat, vagy digitális marker segítségével megjelölve azonosíthatóvá tenni. A képzés elvégzése után a résztvevőnek alapvető ismeretei lesznek a kábelszerelést követő üzembevétel előtti villamos vizsgálati módszerekről és eszközökről.

A képzés tanúsítása: A résztvevőnek a képzés végén belső vizsgát kell tennie, majd teljesítménye alapján Tanúsítványt állítanak ki részére. A tanúsítvány a szakmai vizsgára való jelentkezés feltétele!

A szakmai/képesítő vizsga: A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, akkreditált vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.

 
Jelentkezés feltétele Alapfokú iskolai végzettség, egészségügyi alkalmassági. Szakmai előképzettség: bármely erősáramú szakmai végzettség és Kisfeszültségű kábelszerelő, vagy Kisfeszültségű speciális kábelszerelő szakképesítés. Szakmai gyakorlat területe és időtartama: kis és/vagy középfeszültségű kábelek létesítésében vagy üzemeltetésében, vagy karbantartásában eltöltött 1 év gyakorlat.
Helyszín és időzítés
Képzés indulása 2023. október. 16
Jelentkezési határidő 2023. október 10
Képzési napok és időpontok Online órák (hallgató igénye alapján)
Képzés időtartama 160 óra
Képzés helyszíne 1158, Budapest 15. ker.,
Árral és fizetéssel kapcsolatos infók
Képzési díj 295 900 Ft
Díj tartalma Az ár az oktatási díjra és a jegyzetköltségre vonatkozik. A szakképesítő vizsga díját NEM tartalmazza.
Kedvezmények
  • Határidőn belül történő jelentkezés esetén. ( 10% )
Fizetési mód banki átutalás
Részletfizetés Részletfizetési lehetőség (egyéni elbírálás szerint).
Egyéb információk
Címkék Budapest, kábelszerelő, középfeszültségű

A profil menü megtekintéséhez kérjük lépj be vagy regisztrálj!


To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kapcsolódó galériák

Középfeszültségű kábelszerelő képzés

További középfeszültségű kábelszerelő képzés ajánlatok

separator