Középfeszültségű kábelszerelő képzés

Szakmai információk
Képzés formája Csoportos csoportos
Képesítés típusa / végzettség tanúsítvány
Képzést biztosító intézmény DEKRA Akademie Kft.
Képzés bemutatása
Mi a célja a képzésnek?
 
A Középfeszültségű kábelszerelő képzés célja, hogy a képzésben részt vevő megtanuljon a vonatkozó szabványok, előírások, papír alapú és digitális dokumentációk alapján:
 
  • középfeszültségű kábelhálózatokat javítani, karbantartani,
  • új létesítésű középfeszültségű kábelhálózatokat szerelni,
  • kivitelezési dokumentációk és a vonatkozó szabvány előírások, valamint villamos célműszerek és kábellövő eszközök segítségével középfeszültségű kábeleket azonosítani.
 
A középfeszültségű kábelszerelő képzés elvégzés után a résztvevő képessé válik a kábelek meghibásodásait felismerni, ismereteket szerez a középfeszültségű kábelhibákat behatárolni képes korszerű műszerekről, eszközökről és módszerekről. Képes lesz a kábeleket szakszerűen megbontani és azokat zsugor és feltolható technológiák alkalmazásával egyenes és vegyes összekötő, valamint végelzáró szerelvény beépítésével villamos és mechanikai szempontból az eredetivel megegyező minőségben helyre állítani, és a középfeszültségű szerelvényt papír alapú szerelési bizonylat, vagy digitális marker segítségével megjelölve azonosíthatóvá tenni. A képzés elvégzése után a résztvevőnek alapvető ismeretei lesznek a kábelszerelést követő üzembevétel előtti villamos vizsgálati módszerekről és eszközökről.
 
Szakmai/képesítő vizsga:

A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.

Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.

Kinek érdemes Középfeszültségű kábelszerelő képzésen részt vennie?

Azoknak kell a Középfeszültségű kábelszerelő képzésen részt venniük, akik rendelkeznek az előírt szakmai előképzettséggel, és munkakörükben vagy megbízás alapján középfeszültségű kábelhálózat szerelésével, javításával, karbantartásával, azonosításával lesznek megbízva.

 

 
Jelentkezés feltétele Alapfokú iskolai végzettség. Egészségügyi alkalmassági. Szakmai előképzettség: bármely erősáramú szakmai végzettség és Kisfeszültségű kábelszerelő, vagy Kisfeszültségű speciális kábelszerelő szakképesítés. Szakmai gyakorlat területe és időtartama: kis és/vagy középfeszültségű kábelek létesítésében vagy üzemeltetésében, vagy karbantartásában eltöltött 1 év gyakorlat.
Helyszín és időzítés
Képzés indulása 2024. augusztus. 30
Jelentkezési határidő 2024. augusztus 30
Képzési napok és időpontok Elméleti képzés: kontakt és/vagy online (igény szerint) + gyakorlaton és vizsgán személyes részvétel.
Képzés időtartama 160 óra - kb. 2 hónap
Képzés helyszíne 3500, Miskolc,
Árral és fizetéssel kapcsolatos infók
Képzési díj 250 000 Ft
Díj tartalma Az ár az oktatási díjra és a jegyzetköltségre vonatkozik. A szakképesítő vizsga díját NEM tartalmazza.
Kedvezmények
  • Határidőig történő jelentkezés esetén ( 10% )
Fizetési mód banki átutalás
Részletfizetés Részletfizetési lehetőség (egyéni elbírálás szerint).
Egyéb információk
Címkék kábelszerelő, Miskolc, középfeszültségű, kábelhálózat

A profil menü megtekintéséhez kérjük lépj be vagy regisztrálj!


To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kapcsolódó galériák

Középfeszültségű kábelszerelő képzés

További középfeszültségű kábelszerelő képzés ajánlatok

separator