Műanyaghegesztő képzés

Szakmai információk
Képzés formája Csoportos csoportos
Képesítés típusa / végzettség tanúsítvány
Képzést biztosító intézmény DEKRA Akademie Kft.
Képzés bemutatása

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000023

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001185

Mi a célja a képzésnek?

A műanyag hegesztő tanfolyam célja felkészíteni a szakmai képzésben résztvevőket a műanyag hegesztési feladatok ellátására. A képzés elvégzésével a képzésben részt vevő képessé válik helyszíni és előregyártási körülmények közötti tompa-, tokos-, nyereg-, forró gázas, extruziós és hevítőékes technológiával műanyag csövek, csőidomok, lemezek, fóliák és egyéb munkadarabok kötő -és javító hegesztésére. Képessé válik a műszaki dokumentáció (hegesztési utasítás, WPS lapok, varrattérkép) értelmezésével az eljárásnak megfelelő hegesztő gépek és eszközök önálló és szakszerű használatára, a különböző iparágakban (pl. épületgépészet, vegyipar, élelmiszeripar, járműipar) a műanyag hegesztési feladatok ellátására, az adott hegesztési mód elvárható hegesztési jóságfokával.
 
A Műanyag hegesztő tanfolyamon részt vevő megtanulja továbbá definiálni a műanyag fogalmát, a hőre lágyuló műanyagok anyagszerkezeti sajátosságait, főbb tulajdonságait, amely alapján képes lesz a hegesztés termikus folyamatának megértésére. A résztvevő a hegesztési dokumentáció alapján képes lesz önállóan megtervezni és betartani a hegesztésére vonatkozó munkautasításokat, képes lesz a különböző hegesztési eljárások összehasonlítására, ezek fontos jellemzőinek, lehetőségeinek, korlátjainak figyelembevételével. Képes a hegesztési eljáráshoz a gépek, eszközök, anyagok, idomok kiválasztására, a biztonságos munkakörnyezet előkészítésére. A Műanyag hegesztő képzésen részt vevő megtanulja továbbá a megfelelő eljárások kiválasztása során tudatosan ellenőrizni az eljáráshoz tartozó gépek, eszközök megfelelőségét, a hegesztendő munkadarab minőségét. A munkavédelmi előírásokat szem előtt tartva a résztvevő képes lesz a hegesztendő munkadarabok, csövek, idomok, lemezek, fóliák előkészítésére, méretre szabására, felület tisztítására.
 
Aki elvégzi a tanfolyamot, a munkatársaival együttműködve képes lesz a hevítőelemes (tompa, tokos, nyeregidom) kézi és gépi hegesztési technológia végrehajtására, a varratok ellenőrzésére, a hegesztési folyamat dokumentálására, a fűtőszálas (elektrofúziós tokos, nyeregidomos) hegesztési technológia végrehajtására a műveleti utasítások betartásával, a varratok ellenőrzésére, dokumentálásra, a hozaganyagos (forró gázas, extruziós) eljárással különböző iparágakban kötő- és javító hegesztés végrehajtására, felelősséget vállalva a technológiai előírásokban, utasításokban foglaltak pontos betartásáért.
 
A Műanyag hegesztő képzés után a résztvevő önállóan vagy munkatársaival együttműködve képes lesz hevítőékes eljárással lemezek, fóliák hegesztésére, a hegesztési folyamat dokumentálására. A résztvevő a képzés elvégzésével önállóan kezeli majd a hegesztő berendezéseket, értelmezi a digitális berendezések utasításait, képes a hegesztési paraméterek, hőmérséklet/idő/nyomás betartására, a hegesztési varrat ellenőrzésére szemrevételezéssel/nyomáspróbával, valamint a hegesztés dokumentálására, betartja a vonatkozó minőségbiztosítási, higiénés, munka-, tűz-, környezetvédelmi és biztonságtechnikai szabályokat.
 
Kinek érdemes Műanyag hegesztő képzésen részt vennie?
 
Azoknak kell a Műanyag hegesztő tanfolyamon részt vennie, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag a hőre lágyuló műanyag szerkezetek létesítésénél alkalmazott hegesztett kötéseket kell kialakítaniuk, a csőrendszerek és csővezetéki elemek, műanyag lemezből készült műtárgyak, műanyag fóliák hegesztését kell előkészíteniük és azokat vizuálisan ellenőrizniük kell.
 

A képesítő vizsgára bocsájtás feltétele:

A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.

A képesítő vizsga (képesítő bizonyítvány): A programkövetelményben foglaltaknak megfelelően, a képzéstől függetlenül szervezett vizsga. (Akkreditált Vizsgaközpont). A vizsgára jelentkezés a kiállított tanúsítvány birtokában lehetséges.

 

Jelentkezés feltétele Alapfokú iskolai végzettség. Egészségügyi alkalmassági.
Helyszín és időzítés
Képzés indulása 2024. június. 30
Jelentkezési határidő 2024. június 30
Képzési napok és időpontok Délutáni órákban
Képzés időtartama 160 tanóra (Tanfolyam időtartama kb. 2 hónap.)
Képzés helyszíne 3300, Eger,
Árral és fizetéssel kapcsolatos infók
Képzési díj 278 000 Ft
Díj tartalma Tanfolyam, jegyzetek. A vizsgadíjat nem tartalmazza.
Kedvezmények
  • Határidőig történő befizetés esetén ( 10% )
Fizetési mód banki átutalás
Részletfizetés Részletfizetési lehetőség
Egyéb információk
Címkék Eger, műanyaghegesztő, Hegesztő képzés

A profil menü megtekintéséhez kérjük lépj be vagy regisztrálj!


To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kapcsolódó galériák

Műanyaghegesztő képzés

További felnőttképzés, okj tanfolyamok képzés ajánlatok

separator