Munkavédelmi előadó

Szakmai információk
Képzés formája Csoportos csoportos
Képesítés típusa / végzettség tanúsítvány
Képzést biztosító intézmény DEKRA Akademie Kft.
Képzés bemutatása

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000023

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001185

Mi a célja a képzésnek?

A Munkavédelmi előadó képzés célja felkészíteni a szakmai képzésben résztvevőket a munkavédelmi szaktevékenységi feladatok elvégzésére. A képzés elvégzésével a képzésben résztvevő képes lesz a munkavédelmi középszintű szaktevékenységek ellátására. A törvények, jogszabályok és szabványok ismeretében képes lesz a szakmai dokumentációk elkészítésére, munkavédelmi szempontú ellenőrzések megtartására, szükséges időszakos biztonsági felülvizsgálatok szervezésére és nyomon követésére, szakmai oktatások megtartására, munkabalesetek kivizsgálására és szakmai kapcsolattartásra a szakhatósággal.
 
A Munkavédelmi előadó tanfolyamon résztvevő megtanulja továbbá eldönteni, mely feladatok, kérdések tartoznak munkavédelmi szaktevékenységhez, a munkavédelmi szakmai dokumentációkat elkészíteni, a munkavédelmi hatóság által előírt módon és szükséges végzettséggel kivizsgálni és nyilvántartani a munkabaleseteket, közreműködni a bejelentésükben, bemutatni és elemezni a munkabaleseti, foglalkozási megbetegedési és a fokozott expozíciós megbetegedési statisztikai adatokat, tényállásokat, kialakítani a munkáltatói munkavédelmi eljárásokat, elvégezni a szakképesítéshez kötött tevékenységeket, kialakítani az ellenőrzés és a munkavédelmi teljesítmény mérésének rendszerét, elemezni az adatokat, végezni és végeztetni az ellenőrzéseket, együttműködni a munkáltató vezetőivel, a munkavállalókkal, munkavédelmi képviselőkkel, foglalkozás-egészségügyi szolgáltatóval, hatóságokkal, bemutatni a hatékony munkavédelmi, minőségirányítási és integrált vállalatirányítási rendszereket, közreműködni a bevezetésükben, a munkáltató, valamint a munkavállalók részére a szükséges munkavédelmi ismereteket átadni, valamint ezen ismeretek elsajátítását visszaellenőrizni.
 
Kinek érdemes Munkavédelmi előadó képzésen részt vennie?
 
Azoknak, akik ki szeretnék váltani a magánvállalkozói igazolványt, valamint azoknak kell a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény értelmében Munkavédelmi előadó tanfolyamon részt venniük, akik szeretnék, vagy akiknek munkájukból kifolyólag a munkavédelmi előadó a munkavédelmi feladatokat, a munkabiztonsági szaktevékenységeket kell ellátniuk, tudatos szakemberként kell érvényesíteniük a munkavédelmi követelményeket, fel kell ismerniük a munkavégzés során fellépő veszélyeket, azokat értékelniük kell és a kockázatok kezelésére megoldási javaslatokat kell tenniük. Feladatuk ellátása során szem előtt kell tartaniuk az adott vállalkozás tevékenységi körét, alkalmazniuk és érvényesíetniük kell a munkavédelmi szabályokat, a tevékenység ellátása és a munkavédelmi dokumentációk elkészítése során informatikai megoldásokat kell alkalmazniuk.
 
Szakmai/képesítő vizsga
 
A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezést a résztvevő önállóan, az Akkreditált vizsgaközpontoknál végzi.
Sikeres teljesítés esetén, részszakma megszerzéséről szakmai bizonyítványt, vagy a szakmai képzéshez kapcsolódóan képesítő bizonyítványt állít ki a Vizsgaközpont.

 

Jelentkezés feltétele Érettségi bizonyítvány. Egészségügyi alkalmassági.
Helyszín és időzítés
Képzés indulása 2024. július. 03
Jelentkezési határidő 2024. július 3
Képzési napok és időpontok Délutáni órákban
Képzés időtartama A képzés hossza 300* óra. Előzetes tudásfelméréssel csökkenthető az órák száma. (Tanfolyam időtartama kb. 3 hónap.)
Képzés helyszíne 9000, Győr,
Árral és fizetéssel kapcsolatos infók
Képzési díj 250 000 Ft
Díj tartalma A képzési díj az alábbiakat tartalmazza: teljes tanfolyam, tankönyv, jegyzetek. A vizsgadíjat nem tartalmazza.
Kedvezmények
  • Határidőig történő befizetés esetén, ( 10% )
Fizetési mód banki átutalás
Egyéb információk
Címkék munkavédelem, Győr, munkavédelmi előadó

A profil menü megtekintéséhez kérjük lépj be vagy regisztrálj!


To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kapcsolódó galériák

Munkavédelmi előadó

További felnőttképzés, okj tanfolyamok képzés ajánlatok

separator