Munkavédelmi előadó

Szakmai információk
Képzés formája Csoportos csoportos
Képesítés típusa / végzettség tanúsítvány
Képzést biztosító intézmény DEKRA Akademie Kft.
Képzés bemutatása

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000023
Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001185

Mi a célja a képzésnek?

A Munkavédelmi előadó képzés célja felkészíteni a szakmai képzésben résztvevőket a munkavédelmi szaktevékenységi feladatok elvégzésére. A képzés elvégzésével a képzésben résztvevő képes lesz a munkavédelmi középszintű szaktevékenységek ellátására. A törvények, jogszabályok és szabványok ismeretében képes lesz a szakmai dokumentációk elkészítésére, munkavédelmi szempontú ellenőrzések megtartására, szükséges időszakos biztonsági felülvizsgálatok szervezésére és nyomon követésére, szakmai oktatások megtartására, munkabalesetek kivizsgálására és szakmai kapcsolattartásra a szakhatósággal.
 
A Munkavédelmi előadó tanfolyamon résztvevő megtanulja továbbá eldönteni, mely feladatok, kérdések tartoznak munkavédelmi szaktevékenységhez, a munkavédelmi szakmai dokumentációkat elkészíteni, a munkavédelmi hatóság által előírt módon és szükséges végzettséggel kivizsgálni és nyilvántartani a munkabaleseteket, közreműködni a bejelentésükben, bemutatni és elemezni a munkabaleseti, foglalkozási megbetegedési és a fokozott expozíciós megbetegedési statisztikai adatokat, tényállásokat, kialakítani a munkáltatói munkavédelmi eljárásokat, elvégezni a szakképesítéshez kötött tevékenységeket, kialakítani az ellenőrzés és a munkavédelmi teljesítmény mérésének rendszerét, elemezni az adatokat, végezni és végeztetni az ellenőrzéseket, együttműködni a munkáltató vezetőivel, a munkavállalókkal, munkavédelmi képviselőkkel, foglalkozás-egészségügyi szolgáltatóval, hatóságokkal, bemutatni a hatékony munkavédelmi, minőségirányítási és integrált vállalatirányítási rendszereket, közreműködni a bevezetésükben, a munkáltató, valamint a munkavállalók részére a szükséges munkavédelmi ismereteket átadni, valamint ezen ismeretek elsajátítását visszaellenőrizni.
 
Kinek érdemes Munkavédelmi előadó képzésen részt vennie?
 
Azoknak, akik ki szeretnék váltani a magánvállalkozói igazolványt, valamint azoknak kell a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény értelmében Munkavédelmi előadó tanfolyamon részt venniük, akik szeretnék, vagy akiknek munkájukból kifolyólag a munkavédelmi előadó a munkavédelmi feladatokat, a munkabiztonsági szaktevékenységeket kell ellátniuk, tudatos szakemberként kell érvényesíteniük a munkavédelmi követelményeket, fel kell ismerniük a munkavégzés során fellépő veszélyeket, azokat értékelniük kell és a kockázatok kezelésére megoldási javaslatokat kell tenniük. Feladatuk ellátása során szem előtt kell tartaniuk az adott vállalkozás tevékenységi körét, alkalmazniuk és érvényesíetniük kell a munkavédelmi szabályokat, a tevékenység ellátása és a munkavédelmi dokumentációk elkészítése során informatikai megoldásokat kell alkalmazniuk.
 
Szakmai/képesítő vizsga
 
A vizsgáztatás a képzőtől függetlenül szervezett, Akkreditált Vizsgaközpontban történik. A szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele a képző által kiállított tanúsítvány, a szakmai/képesítő vizsgára való jelentkezés csak ennek birtokában lehetséges. 

 

Jelentkezés feltétele Érettségi bizonyítvány. Egészségügyi alkalmassági.
Helyszín és időzítés
Képzés indulása 2024. március. 18
Jelentkezési határidő 2024. március 12
Képzési napok és időpontok Délutáni órákban
Képzés időtartama 300 óra.(Előzetes tudásszint méréssel csökkenthető)
Képzés helyszíne 6700, Szeged,
Árral és fizetéssel kapcsolatos infók
Képzési díj 278 000 Ft
Díj tartalma Az ár az oktatási díjra vonatkozik. A szakképesítő vizsga díját NEM tartalmazza.
Kedvezmények
  • Határidőig történő befizetés esetén, ( 10% )
Fizetési mód banki átutalás
Egyéb információk
Címkék munkavédelem, Szeged, munkavédelmi előadó

A profil menü megtekintéséhez kérjük lépj be vagy regisztrálj!


To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kapcsolódó galériák

Munkavédelmi előadó

További felnőttképzés, okj tanfolyamok képzés ajánlatok

separator