Nyomástartóedény-gépész képzés

Szakmai információk
Képzés formája Csoportos csoportos
Képesítés típusa / végzettség tanúsítvány
Képzést biztosító intézmény DEKRA Akademie Kft.
Képzés bemutatása

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000023

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001185

Kinek érdemes Nyomástartóedény gépész képzésen részt vennie?

Azoknak érdemes a 365/2016. (XI. 29.) Korm. rendelet, a 213/2019. (VIII. 27.) Korm. rendelet és a 2/2016. (I. 5.) NGM rendelet előírásai szerint Nyomástartóedény gépész képzésen részt venniük, akik szeretnének, vagy akiknek munkájukból kifolyólag feladataik közé tartozik a 213/2019. (VIII. 27.) Korm. rendelet (NR.) hatálya alá tartozó, III. és IV. kategóriába sorolt nyomástartó edények, edénycsoportok üzemben tartása, kezelése (mérettől, töltettől, nyomástól függetlenül).

Mi a célja a Nyomástartóedény gépész képzésnek?

A Nyomástartóedény gépész képzés célja, hogy a képzésben részt vevő megtanulja elvégezni az NR. hatálya alá tartozó nyomástartó berendezések, rendszerek, létesítmények folyamatos üzemeltetését, elvégzi a működtetéshez szükséges ellenőrzéseket, biztosítja a működés és az üzemi folyamatok feltételeit.
 
A Nyomástartóedény gépész szakmai képesítéssel rendelkező megtanulja: előkészíteni a technológiai előírások szerinti gyártási munkafolyamatot, beállítani, beállíttatni a technológiai utasításban előírt paramétereket, kezelni a számítógépes programokat, a technológiai előírás szerint a termelésben tevékenyen részt venni, a technológiai előírások szerint szállítani és tárolni a felhasznált és legyártott anyagokat, félkész- és késztermékeket, vészhelyzetben intézkedni a felügyelete alá tartozó termelő rendszer vagy gépek biztonságos leállításáról, és a szükséges intézkedések megtételéről, dokumentálni és ellenőrizni a berendezések biztonságos működését. Helyesen értelmezni és alkalmazni a nyomástartó edények és rendszerek üzemeltetésére vonatkozó jogszabályokat, nyomástartóedény-rendszer kiviteli terv, műszaki leírás alapján történő létesítésében közreműködni, nyomástartó berendezésen elvégezni a hegesztési és villamos szakismeret nélkül végezhető javításokat, cseréket.
 

A képzés tanúsítása:

A vonatkozó jogszabályokban foglaltaknak megfelelően, a képzéstől függetlenül szervezett vizsga, melyet a Hatóság által kijelölt szervezetek teljesíthetnek.
 
Képzés ismertetője, brosúrája
Jelentkezés feltétele Jelentkezés feltétele: - Alapfokú iskolai végzettség - Egészségügyi alkalmasság - Szakmai előképzettség (a csatolmányban felsoroltak szerint)
Helyszín és időzítés
Képzés indulása 2024. július. 01
Jelentkezési határidő 2024. július 1
Képzési napok és időpontok Online órák (hallgató igénye alapján)
Képzés időtartama 80 óra - kb. 2 hónap
Képzés helyszíne 6800, Hódmezővásárhely,
Árral és fizetéssel kapcsolatos infók
Képzési díj 265 000 Ft
Díj tartalma Az oktatás díja, jegyzetek, tanúsítvány. A díj nem tartalmazza a vizsga díját.
Kedvezmények
  • Határidőig történi jelentkezés esetén ( 10% )
Fizetési mód banki átutalás
Részletfizetés Részletfizetési lehetőség (egyéni elbírálás szerint).
Egyéb információk
Címkék kezelő, Hódmezővásárhely, berendezés, ipari, nyomástartó

A profil menü megtekintéséhez kérjük lépj be vagy regisztrálj!


To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kapcsolódó galériák

Nyomástartóedény-gépész képzés

separator