Melyiksuli Blog

4 hamarosan induló OKJ képzés, amelyre még nem késő jelentkezned!

Egy ideje szeretnél elkezdeni valamilyen OKJ képzést, azonban még nem találtad meg, melyiket? Ebben a cikkben bemutatunk 6 olyan képzést, amik 1-2 héten belül indulnak, így kezedbe veheted az irányítást és belevághatsz egy új szakma elsajátításába. 


4 hamarosan induló OKJ képzés, amelyre még nem késő jelentkezned!

Társadalombiztosítási ügyintéző és bérügyintéző tanfolyam

Társadalombiztosítási ügyintéző és bérügyintéző tanfolyam

Ha pontos és türelmes vagy, és nem okoz gondot a számokkal és adatokkal való munkavégzés, akkor jelentkezz a TB ügyintéző és bérügyintéző tanfolyamra. 
A tanfolyam elvégzésével két szakképesítést is magadénak tudhatsz, hiszen a Társadalombiztosítási ügyintéző és a Bérügyintéző két külön OKJ képzés.
A szakképesítések OKJ száma: 51 344 01, 51 344 02. A tanfolyam a választott iskolától függően 4-7 hónap, mely minden esetben modulzáró vizsgával ér véget. A jelentkezéshez érettségi bizonyítvány szükséges.

 

A tanfolyam leghamarabb 2019. 02. 23-án indul, de március elején is több ilyen tanfolyam indul.

A hamarosan induló társadalombiztosítási ügyintéző és bérügyintéző tanfolyamokat ITT nézheted meg.

Szoftverfejlesztő tanfolyam

Ha egy fejlődő szektorban építenéd karrieredet, akkor a legjobb döntés Számodra a szoftverfejlesztő tanfolyam lesz. Egy uniós kutatás szerint 2020-ra már 900.000 fős hiány lesz szoftverfejlesztőből, így az elhelyezkedésben nem lesz probléma. A szoftverfejlesztő a szoftver alkalmazás fejlesztését előkészíti, az alkalmazást megtervezi és fejleszti. A tanfolyamon 60%-ban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el, és elvégzése után 13 betölthető munkakört tölthetsz be, köztük alkalmazásfejlesztő informatikus, infokommunikációs alkalmazásfejlesztő, adatbázis fejlesztő, szoftvertelepítő vagy számítógépes programozó válhat Belőled. A szakképesítésre érettségi bizonyítvány birtokában tudsz jelentkezni. 

A tanfolyam február végén és márciusban is indul, nézd meg a különböző intézmények képzési ajánlatait ITT.

Szépségtanácsadó tanfolyam

Kiváló ízléssel, jó kézügyességgel és akár saját vállalkozást indítanál. Akkor számodra a legjobb választás a szépségtanácsadó tanfolyam lesz! Az átlagosan 4 hónapos tanfolyamra érettségi és egészségügyi alkalmasság birtokában jelentkezhetsz. A képzés elvégzése után a Te feladatod lesz, hogy művészet-, divat-, és stílustörténeti ismereteidet alkalmazva tanácsot adj megbízóidnak az aktuális és személyiségjegyekhez illő sminkkel, frizurával, körömlakkozással, öltözékkel kapcsolatban. A tanfolyamon vállalkozói és marketing ismereteket is elsajátíthatsz, így akár saját szépségszalonodat is megnyithatod.

A tanfolyam leghamarabb 2019. 02. 28-án indul.

A hamarosan induló szépségtanácsadó tanfolyamot ITT nézheted meg.

Személy- és vagyonőr tanfolyam

A személy- és vagyonőr tanfolyam elvégzésével számos elhelyezkedési lehetőséggel gazdagodhatsz. Az átlagosan 5 hónapos tanfolyamon 60%-ban gyakorlati tudnivalókat sajátíthatsz el, majd a sikeres modulzáró vizsga után a következő munkaköröket töltheted be:

  • Személy- és vagyonőr,
  • Parkolóőr,
  • Ipari, kereskedelmi intézet, oktatási intézmény, egészségügyi intézmény portása,
  • Múzeumi teremőr

A tanfolyamra való jelentkezéshez azonban több feltételnek is meg kell felelned: 

  • Betöltött 18. életév, önálló cselekvőképesség
  • Alapfokú iskolai végzettség  igazolása
  • Európai Uniós tagállam állampolgára
  • Egészségügyi alkalmassági vizsga
  • A vagyonvédelemről szóló jogszabályokban megfogalmazott erkölcsi alkalmazási feltételek megléte

Ha a fenti feltételeknek megfelelsz, és szívesen végeznél egy felelősségteljes munkát, akkor tekintsd meg a hamarosan induló személy- és vagyonőr tanfolyamokat!

Ha esetleg ebben a cikkben nem találtad meg a Hozzád leginkább illő képzést, akkor mindenképpen nézz körbe a melyiksuli.hu oldalán, hiszen itt több, mint 4000 tanfolyam közül választhatsz. Egy új dologba belekezdeni soha nem egyszerű, ezért sok bátorságot és erőt kívánunk Neked ehhez!