Melyiksuli Blog

Egy igazán keresett és kreatív szakma. Tanulj Te is kiadványszerkesztő technikusnak!

A mai digitális világban ritkán láthatjuk munkáink nyomtatott formában. Viszont kiadványszerkesztőként ennek a részese lehetsz! Pontosan hogyan is valósul ez meg? A kiadványszerkesztő stúdiókban, szerkesztőségekben, könyv- és lapkiadóknál, illetve nyomdákban végzi szakmai tevékenységét. Egyik legnagyobb előnye, hogy bizonyos helyeken távmunkában is végezhető!

Mi lesz a feladatod?

Munkavégzésed során szöveg- és képfeldolgozást végzel, a kiadvány tartalmi és formai elemeit magas színvonalon integrálod. Kiadványokat, 3D csomagolás-grafikákat tervezel, nyomtatásra előkészítesz. Emellett kommunikálsz a megrendelővel és ajánlatot kérsz. Így a grafikai érzékek mellett fontos a profi kommunikációs készség.

Amiért biztosan megéri

Ha önálló dolgot alkotnál, ezzel a szakmával akár egy saját vállalkozást is felépíthetsz. Hogyha pedig inkább munkahelyi környezetre vágysz, egy szuper kreatív közösségben fogod magad találni és izgalmas projektekben vehetsz részt! Egy harmadik lehetőségként pedig akár alvállalkozóként is elhelyezkedhetsz olyan cégeknél, akiknek nincsen kapacitásuk cégen belül megoldani bizonyos folyamatokat.  Ráadásul a folyamatos számítástechnikai fejlődések miatt, megbecsülik a hozzáértő munkaerőt! Így ami egészen biztos, hogy a versenyképes jövedelem sem marad el.

Mire vársz?

Ha rendelkezel érettségi bizonyítvánnyal már jelentkezhetsz is! Ne feledd, a képzés 70%-ban gyakorlatorientált, így élesben is könnyen tesztelheted a megtanultakat.


Ha többet szeretnél megtudni Kiadványszerkesztő képzéseinkről akkor kattints IDE!