Melyiksuli Blog

OKJ-s informatikai képzések indulnak - már az új OKJ szerint szerezhetsz IT-s szakképesítéseket

Felkerültek képzési kínálatunkba az idén ősszel induló OKJ-s informatikai képzések, amelyekre már most biztosíthatjátok helyeteket, ha időben jelentkeztek. Számos keresett IT-s szakma közül választhattok, ideértve a szoftverfejlesztő, szoftverüzemeltető, rendszergazda, hálózatépítő, számítógép-szerelő és karbantartó tanfolyamokat.

Informatikai OKJ-s képzések, tanfolyamok Informatikai OKJ-s képzések, tanfolyamok

Az alábbiakban összefoglaltuk számotokra a legnépszerűbb informatikai szakmák lényegét:

számítógép szerelő és karbantartó tanfolyamon elsajátíthatod hogyan lehet műszaki segítséget nyújtani a felhasználók részére. Ha ezt a szakmát választod, akkor elsősorban szoftveres, hardveres vagy számítógépes periféria berendezésekkel, hálózatokkal és internettel kapcsolatos problémákat kell majd diagnosztizálnod és megoldanod, továbbá iránymutatást és támogatást nyújtani a különböző IT rendszerek üzembe helyezését, telepítését és karbantartását illetően. 

Ha a szoftverfejlesztést választod, akkor az alkalmazás fejlesztésének előkészítésével, az alkalmazás megtervezésével és fejlesztésével is szükséges majd foglalkoznod. Ebbe beletartozik, hogy kiválaszd a tervezett fejlesztéshez szükséges technológiákat az elterjedt szabványok, ismert protokollok figyelembe vételével. 

Az infokommunikációs hálózatépítők és üzemeltetők feladata a távközlési hálózatok kiépítése. Ebbe a körbe tartozik a fizikai összeköttetések kiépítése, a kábelek behúzása, a kötések és a végpontok szerelése. Ha ilyen végzettséget szerzel, képes leszel detektálni a hálózat hibáit, a hibahelyet megkeresni, és a hibákat kijavítani. A kiépített hálózathoz csatlakoztatni tudod majd a végberendezéseket, melyeket képes leszel üzembe is helyezni, az igényeknek megfelelően telepíteni.

Ha érdekelnek a további részletek, keressétek fel a melyiksuli.hu oldalán az OKJ képzések között az informatikai tanfolyamokat. Ha nálunk jelentkeztek, ne feledjétek el kiválasztani a melyiksuli.hu kedvezményt, amely ezen képzéstípusoknál 8%-os megtakarítást jelent az oktatási díjból.