Melyiksuli Blog

Újra szervezhető modulzáró és szakmai vizsga a felnőttképzésben!

Fontos szerepe van az oktatásnak a gazdaság fejlődésében, így lényeges volt, hogy minél előbb visszatérjen a régi rendszer a járványhelyzetet követően.  A korlátozások enyhítésével ezentúl ismét elérhetővé válik a felnőttképzésben:

  • a kontaktórák megtartása,
  • modulzáró és szakmai vizsgák megszervezése. 

Ahogyan már több enyhítő intézkedés is bevezetésre került, így ez is várható volt. Viszont csak a megfelelő a járványügyi szabályok betartásával szervezhetőek ismét a fent említett kontaktórák és vizsgák. Ennek a betartásáért pedig külön felelősöket szükséges kijelölni: képzések esetén a képzés szervezője, vizsga esetén a vizsgabizottság és a vizsgaszervező. Személyes képzések során és a vizsgabizottság munkájában kizárólag 65 év alatti személyek vehetnek részt, ezzel továbbra is védve a veszélyeztetett korosztályt.

Azoknál az intézményeknél, ahol eleve lehetőség volt a távoktatás bármilyen formájára, ott kizárólag akként szervezhető meg és fejezhető be a képzés. Ahol pedig nem volt adott, de lehetőség van rá, szintén digitálisan ajánlott. Eszerint az szabályok szerint várhatóak az újabb intézkedések is. Mindig figyeljétek az adott iskola oldalát és érdeklődjetek a részletekről! A melyiksuli blogon pedig a legújabb hírekkel várunk Titeket!